14 februari 2008

Ingvar Oldsbergs bästa kärlekstips

Göteborgs-Posten firar Alla hjärtans dag genom att visa sin kärlek till kvällspressen.

De tar ett klassiskt tabloidgrepp och gör en enkät med 32 kända och okända göteborgare som får svara på frågan ”Vilket är ditt kärlekstips?”. Eftersom GP är en morgontidning slipper de tillfrågade uppge ålder och hemort i enkäten men de är desto mer generösa med visdom om kärlek.

Vi får veta att det är bra att kommunicera, kramas, lyssna och att komma med överraskningar. Jaha, det var ju fint.

Den ende som tillför ny kunskap i ämnet är Ingvar Oldsberg, som svarar så här på enkätfrågan:

Ingvar Oldsberg borde ju veta, han har varit gift två gånger och är dessutom vigselförrättare.

Dagens pressetiska krumelur: Aftonbladet berättar i dag att AIK-spelaren Dulee Johnson är misstänkt för rattfylleri och olovlig körning. De publicerar hans namn och har en färsk bild där fotbollsspelaren kliver ur en taxi vid AIK:s träningsanläggning inför ett möte med ledningen.

Taxins registreringsnummer är pixlat på bilden och det kan man möjligtvis försvara - men lustigt nog är även taxibolagets logotyp anonymiserad. Namn och bild på fotbollsspelaren är ok, fast taxibolaget ska tydligen skyddas.

Det krävs ingen större kunskap om Stockholms taxivärld för att identifiera taxin som en bil från Taxi Kurir. Även Ericsson, Flygbussarna och Saab har sina logotyper synliga på bilden men de är (självklart) inte pixlade.

Jag har svårt att komma på något som helst skäl till varför man väljer att maskera namnet på ett taxibolag på en nyhetsbild. Får nog ringa Ingvar Oldsberg och fråga.

Inga kommentarer: