28 februari 2008

Sveriges sämsta lokaltidning - igen


Sedan många år prenumerar jag på Kungsbacka Tidning.

Inte för att få senaste nytt från min hembygd - utan för att få läsa Sveriges sämsta lokaltidning.

I somras blev tidningen riksbekant när de i en nyhetstext kallade en mörkhyad rånare för ”svarting” inte mindre än fem gånger. Då talades det om rasism och ”oacceptabel människosyn” i den bidragsberoende tidningen.

Tidningens senaste tabbe tystar för tillfället alla anklagelser om rasism.

Däremot kanske de insändarskribenter som tyckte att formuleringarna om kioskrånaren var mitt i prick hör av sig och klagar den här gången.

Kungsbacka Tidning lyckas nämligen berätta om operasångaren Tito Beltrans karriär över ett uppslag på nio spalter utan att nämna att han nyligen dömts till två års fängelse för våldtäkt.

Under den inte så finstämda rubriken ”Tito... den lille buspojken” kan vi läsa om sångarens upptåg på scen och tidigare rättsprocesser. Vid en bild som visar några av kvällstidningarnas rubriker om operasångaren står det att ”Rättegången i Ystad blev en följetong i kvällstidningarna”. Men inte en rad om straffet ellet brottet.

”Den lille buspojken” har överklagat domen och det är möjligt att hovrätten har en annan uppfattning i det kontroversiella målet.

Kungsbacka Tidning avslutar därför sin artikel med en cliffhanger:
Och ett är säkert; sista ordet är långt ifrån sagt eller skrivet om Tito Beltrán. Den lille buspojken från Punta Arenas i Chile.
Men kanske har han busat en gång för mycket.
Eller...?

Inga kommentarer: